Gyorsmenü

Vállalati kapcsolatok

A Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet a hallgatók gyakorlati szakmai ismereteinek elmélyítése céljából több vállalattal és intézménnyel áll kapcsolatban.

Stratégiai együttműködést alakítottunk ki a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériummal (www.fvm.hu), illetve annak tudományos háttérintézményével, az Agrárgazdasági Kutatóintézettel (AKI, www.aki.hu), ahol minden évben számos hallgató tölti nyári szakmai gyakorlatát.
 
A gyakorlati képzés megvalósítása területén jó kapcsolatokat ápolunk a vállalati szférával, amelyet a jogszabályi háttér (szekképzési hozzájáruláson alapuló együttműködések) is preferál. A partnervállalatok egyrészt gyakorlati helyet, részmunkaidős munkalehetőséget biztosítanak a fennálló szerződések alapján a hallgatók számára, másrészt anyagilag támogatják az intézet keretein belül történő, gyakorlati szakképzést szolgáló fejlesztéseket.
 
A Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet gyakorlati képzése elsősorban a Babatvölgyi Területfejlesztési és Szaktanácsadási Tanüzeméhez kapcsolódik.
 
Babatvölgy a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar és a Gödöllői Agrárközpont Kht. szakmai irányítása alatt működő egyetemi tanüzem, ahol a gazdálkodási tevékenység mellett egy lovarda, horgásztó és egy panzió is működik.

A tanüzem Gödöllőtől 3 km-re Aszód irányában, a Gödöllői-dombságon belül a Rákos-patak és a Galga-völgy közötti eróziós völgyekkel tagolt dombvonulaton helyezkedik el, az Aranyos-patak völgyében. A területet délről az M3-as autópálya szegélyezi, mely a mezőgazdaságilag művelt területektől erdővel határolódik el. A tanüzem területét körben erdők és gyepek határolják. Ezek a természetes határok, és az a tény, hogy a közelben intenzív mezőgazdasági termelés nem folyik, kedvező alapot biztosítanak a mintegy 300 hektáron történő ökológiai gazdálkodás megvalósítására. A terület mintegy 100 hektár legelővel, 100 hektár erdővel és 11 mesterségesen duzzasztott tóval rendelkezik.