Vidékfejlesztési Szakkollégium

A gödöllői Szent István Egyetem Vidékfejlesztési Szakkollégiuma 2001 októberében alakult. Fennállásának első évtizedében alapvetően a gödöllői Egyetemi Kollégiumi Alapítvány által nyújtott támogatáson alapulva végezte tevékenységét. A Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) 4.2.2 B-10/1-2010-0011 „A tehetséggondozás és kutatóképzés komplex rendszerének fejlesztése a Szent István Egyetemen” projekt keretében 2011 őszétől a szakkollégium új vezetése megkezdte a minden eddiginél szélesebb körű 2 éves szakmai programsorozat megvalósítását. A projekt sikeres lezárását követően is tovább működik a szakkollégium, élve a hasonló szervezetek számára elindított pályázati lehetőségekkel. Célja a taglétszám bővítése és a tagok igényeinek megfelelő színvonalas szakmai és szabadidős programok szervezése.

Csatlakozz a Vidékfejlesztési Szakkollégium közösségéhez a Facebook-on:
https://www.facebook.com/Vid%C3%A9kfejleszt%C3%A9si-Szakkoll%C3%A9gium-Szent-Istv%C3%A1n-Egyetem-189384194437804/?fref=ts

Ha érdeklődsz a szakkollégium munkája iránt, kérlek keresd a szakkollégium vezetőit a lenti elérhetőségeken!
 
 
Tartalmas tanévet zárt a Vidékfejlesztési Szakkollégium
 
A 2016/2017-es tanév mozgalmasan telt a Szent István Egyetem Vidékfejlesztési Szakkollégiuma számára. Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által gondozott Nemzeti Tehetség Program „Hazai és határon túli szakkollégiumok támogatása” című pályázati kiírásának megfelelve a szakkollégium az NTP-SZKOLL-16-0042 azonosítójú, „Kalandos vidék – A mezőgazdaság megélhetésben betöltött szerepe” elnevezést viselő projektjében gazdag, a tagok számára széleskörű kitekintést adó szakmai programsorozat valósult meg 2016. novembere és 2017. júniusa között.
A szakkollégiumi kurzussorozat előadásainak témái a mezőgazdasági technológiák, a vidéki térségek, az innováció, a gazdaságfejlesztés, a társadalmi felzárkózás témaköreit ölelték fel hol elméletibb, hol gyakorlatiasabb megközelítésben, egyetemi oktatók és külső szakemberek közreműködésével.
 
Néhány előadás prezentációsora:
 
A Gödöllői Kollégiumban zajló előadások mellett Szigetcsépen, a Gál Szőlőbirtok és Pincészetben, Ócsán, a Bio Fungi Kft. gomba termesztőház-komplexumában, Szászbereken, a KITE Zrt. Közép-magyarországi precíziós gépközpontjában, valamint Kecskeméten, a Kujáni Tanyán zajlottak a szakkollégium kihelyezett foglalkozásai.
Az előadásokon alkalmanként – a lehetőségektől is függően – 15-30 hallgató vett részt, de a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar szakestjével egybekötött előadáson a résztvevő hallgatók száma meghaladta a 100 főt.
 
A projekt keretén belül megjelent a Studia-Mundi Economica 4 évfolyam 2. száma, amely 6 tanulmányt tartalmaz.
 
A teljes projektről szóló szakmai beszámoló tartalmazza a teljes projekt megvalósulását, a fotódokumentáció képekben mutatja be a megvalósulást, valamint a megvalósult projektelemekről szóló fényképes prezentáció időrendi sorrendben bemutatja a projektelemeket rövid szöveges bemutatással együtt.
 

A Vidékfejlesztési Szakkollégium vezetői:

 

Bálint Csaba                                                    Lőrinc Balázs
+36-30/861-23-34                                          
balint.csaba.hu@gmail.com                          lorincbalazs97@gmail.com